tirsdag 15. mars 2016

Aldri nok

- Oy, har du tid til å lese du da. Sier hun og nikker mot biblioteksposen min. -Så heldig du er.  Og jeg nikker. Kikker på joggeskoene hennes. Tenker på den optimistiske avisbunken som ligger hjemme. Den som hele tiden vokser. Aldri minker. For jeg må jo innrømme at jeg leser mindre nå enn for fem år siden. Enn for et år siden. Og at jeg leser annerledes. Lettere. Bøker som kommer seg gjennom ammetåka. Som ikke krever for mye av meg.  Akkurat nå. Men ja, jeg leser. For jeg må lese. På trikken. Rett før jeg sovner. For femåringen. På lydbok. Jeg prioriterer det. Finner tid til det.

Og da lurer jeg på om jeg skulle startet den lesemotivasjonskontoen på instagram, likevel? En  #hvaerdinunnskyldning for å ikke lese - konto?  En sånn #kandukanjeg #lesemammaer #barelesdet. Muligens også litt #duerhvaduleser.

Det frister.

søndag 13. mars 2016

Riktig

For hun er lillesøsteren. Den som kom til oss da vi allerede var blitt oss. Den som bare passet inn. Fulgte på. Til hun plutselig viser seg. Mer og mer. Ikke bare den lille babyen. Men henne. Og jeg kjenner at jeg sprenges enda en gang.