tirsdag 15. mars 2016

Aldri nok

- Oy, har du tid til å lese du da. Sier hun og nikker mot biblioteksposen min. -Så heldig du er.  Og jeg nikker. Kikker på joggeskoene hennes. Tenker på den optimistiske avisbunken som ligger hjemme. Den som hele tiden vokser. Aldri minker. For jeg må jo innrømme at jeg leser mindre nå enn for fem år siden. Enn for et år siden. Og at jeg leser annerledes. Lettere. Bøker som kommer seg gjennom ammetåka. Som ikke krever for mye av meg.  Akkurat nå. Men ja, jeg leser. For jeg må lese. På trikken. Rett før jeg sovner. For femåringen. På lydbok. Jeg prioriterer det. Finner tid til det.

Og da lurer jeg på om jeg skulle startet den lesemotivasjonskontoen på instagram, likevel? En  #hvaerdinunnskyldning for å ikke lese - konto?  En sånn #kandukanjeg #lesemammaer #barelesdet. Muligens også litt #duerhvaduleser.

Det frister.

9 kommentarer:

Åshild sa...

Ingen ammetåke her, men jeg velger også det mer lettleste når jeg tar pause i letingen etter gammel slekt. Ble akkurat ferdig med Tråden av Victora Hislop. En bok er veldig god for meg når jeg må lese de siste 50 sidene uten å trekke pusten.

Ingvild sa...

Ja! Jeg tok meg selv i nakken og startet å lese igjen for noen måneder siden. Man har tid, jeg har med bok overalt nå.

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Ja! Lag den kontoen.
Jeg leser alltid. Tungt og lett, og på norsk og engelsk. Jeg leser flere bøker på en gang. Nattbordet er fullt.
Jeg får også spørsmål om hvordan jeg rekker der, sjøl om mine unger er Store og ammetåka forlengs er historie. Saken er at lesing er min mindfullness og jeg aldri strikker eller stryker. Tror det kalles avhengighet :)

underveis sa...

Jeg må også lese. Drar med meg bok rundt omkring. Leser mens jeg tørker meg etter dusjing, mens jeg pusser tenner, mens jeg venter på noe, på t-banen. Klarer jo - og nyter - krevende bøker også nå - men kjenner igjen den ammetåkeleseperioden. Men lesing er som pusting. Jeg må. Blir tom og trist hvis jeg ikke prioriterer å alltid ha ei bok.

Her på Sandaker sa...

Åshild, åh, det er den beste følelsen!

Her på Sandaker sa...

Ingvild: Man har tid ja, i hvert fall hvis man vil. Bok med overalt er den beste pausemuligheten!

Her på Sandaker sa...

Kirsti: jeg også egentlig en flerboksleser! Jeg er så distré, så jeg måtte alltid ha flere bøker i gang i tilfelle jeg glemte en bok et sted. Men det siste året har jeg lest en bok av gangen. (Hvis du ikke regner med lydbøkene jeg har hørt på trilleturer da, vel og merke, hehe.)

Her på Sandaker sa...

Underveis: Ja, prioriterer! Og jeg blir også tom uten å ha en bok, nærmest stressa og rastløs. Det å lese er den beste måten å koble helt av og ut på, spør du meg. (Og så fint å høre fra deg igjen!)

Mariann T. sa...

Jeg er med på den kontoen! Når som helst! Lesing er høyprioritet. Jeg har kjøpt Kindle for å lese mest mulig når som helst og hvor som helst. Og nå har ungene blitt så store og hjernen fått nok energi og søvn til at jeg kan ta igjen all kvalitetslitteraturen jeg ikke har fått lest de siste fem årene. For en glede!

Men jeg ser ikke så mye på Paradise Hotel, da. Det har jeg ikke tid til ;)