torsdag 12. juni 2014

Sånn

Det var en sånn dag med avokadoflekker på genseren. Soyasaus rundt munnen. Is på nesa. Lugg som stod rett opp. Varme kinn. Og solbriller.

Men det så vi ikke. For vi syklet hele dagen. Hvis vi ikke løp. Og først da vi skulle ta av oss skoene så vi at vi var skitne på tærne også.

tirsdag 10. juni 2014

Det jeg skulle visst

Det var den samtalen. Det var kaldt. Jeg måtte gå midt i veien, fortauene var fulle av snø og ufremkommelige for barnevogn. Jeg hadde ullvotter, men frøs likevel på hendene. Hele meg frøs. Det duret i jakkelomma før jeg hørte lyden. Jeg fikk opp telefonen uten å ta av votten. Så at det var henne. Tenkte at jeg måtte ta den, at hun hadde ringt flere ganger. - Hvordan går det? Stemmen hennes.   - Pappaen din sa at du ikke var helt i form. - Nei, svarte jeg.  Bestemte meg for å si det som det var. At ting ikke gikk så lett som jeg hadde trodd. At ammingen var vanskelig. Hun var først stille. - Det trenger du ikke fortelle meg. Hun var stille igjen. - Jeg har fått fem barn, vet du. Og da, for første gang så jeg henne slik hun også var. Hadde vært. En ung mor med et lite barn. Ikke bare den gamle damen i det store huset. Jeg fikk av meg votten, presset telefonen nærmere øret. Den varmet og jeg skulle ønske at hun var her. Men fortsatt forstod jeg ikke at det var så mye jeg skulle ha spurt om. 

torsdag 5. juni 2014

Bare pappaer

- Jeg vil ikke ha noen mammaer. Hun er sint. Nekter å gå ett skritt til. - Bare pappaer. Jeg vil bare ha pappaer. Hun har snudd seg. Og jeg må le, på tross av irritasjonen som vokser i meg også. Dette sinneanfallet på grunn av ingenting. Igjen. For jeg skjønner jo hva hun mener. Men det er umulig å ikke tenke videre. At to pappaer. To mammaer. En mamma. For henne så hadde det vært helt naturlig. Akkurat som hun har det nå. 

onsdag 4. juni 2014

Stille

Det ble stille her inne. Det gjør jo det innimellom. Det er andre ting som skjer. Det er innlegg som er ferdig skrevet i hodet men ikke på tastaturet. Og det er tanker runt disse temaene jeg egentlig vil skrive mer om. De litt mer allmenne. De som bloggen egentlig skulle handle om. Og det er tanker rundt hva jeg ønsker å dele. Kan dele. Det litt mer private. Men jeg kommer alltid tilbake. Jeg gjør jo det.