mandag 30. september 2013

Fordi

Vannet er varmt. Akkurat litt for varmt, slik at det brenner i nakken min. Slik jeg liker det. Jeg bøyer hodet bakover, og griper etter sjampoflaska med lukkede øyne. Søker med hendene. Treffer en liten and. Den med hatt og kikkert. Kjenner på den med fingrene, presser den sammen, før jeg setter den ned igjen. Får tak i flaska med sjampo. Funderer på hva jeg skal ha på meg. Kjenner at jeg har lyst til å pynte meg. For Mannen. Fordi vi skal ut og spise. Fordi vi er hjemme alene. Skjorta jeg fikk av ham, tenker jeg. Den tar jeg. Bøyer hodet bakover igjen, lukker øynene i det det renner såpe ned i panna mi. Kjenner sklimatta under føttene mine. Tenker at den kunne vi jo hengt opp, nå som hun ikke er hjemme. Det er sikkert lurt. Og hygienisk. Åpner øynene igjen. Skimter en badekåpe gjennom dusjdøra. Den hvite, med rosa katter på. Jeg lener meg frem og gnir den ene handa mot dusjdøra. Duggen forsvinner. Og jeg ser hele kåpa. Ser at den henger midt i mellom to store håndklær. Så fin. Så selvfølgelig. 

4 kommentarer:

TreTette sa...

Du er så fin..! :) Dere er så flinke til å være bare tosammen, og så er det jo noe veldig godt med det savnet etter det manglende medlemmet :)

Her på Sandaker sa...

TreTette: åh, takk;) Ja, vi har nok kanskje en del alenetid. Det er fint;) og henger sammen med at Anna har tre sett med ivrige, tilstedeværende besteforeldre, og at hun er hittil første barnebarn for alle tre. Så det er ofte de som spør om å "passe" henne, og hun pakker mer enn gjerne sekken for å si det sånn. Jeg vil jo egentlig ha henne her, hehe. Neida, det er vinn-vinn situasjon kan du si. Jeg har selv et veldig nært forhold til mine besteforeldre, og er glad for at vi har mulighet til å videreføre denne tradisjonen.. Vi er heldige, alle tre parter;)

Ine sa...

Så utrolig fint du skriver, Carina! Akkurat nå sover min lille i vogga si, så jeg har hatt anledning til å lese litt her inne. Gjenkjennelige tekster som rører noe langt inni hjertet! God tirsdag til deg!

Her på Sandaker sa...

Takk for det! Og i lige måde;) jeg har akkurat funnet meg til rette inne hos deg også! God tirsdag! (håper den lille sover lenge;))