torsdag 18. april 2013

Jeg ler ikke

Ja, jeg vet det. Jeg er hun irriterende dama. Hun som ikke ler.

Når du sier ting som at ekte mannfolk lager guttebarn. Da ler jeg ikke. Selv om jeg ser at du venter det. Jeg ler heller ikke når du spøker med at gutten din kan bli homo, fordi han leker med dukker. Fordi han liker rosa. Eller fordi han hermer etter mamma som ammer lillesøster. Jeg ler heller ikke når du sier gratulerer med gullet, til mager som bærer på små gutter. 

Kanskje tuller du bare. Men jeg ler virkelig ikke. For jeg synes ikke du er morsom. Og skulle igrunn ønske at du holdt kjeft.

 

17 kommentarer:

Frøken Makeløs sa...

Jeg ler heller ikke, blir bare muggen. Så utrolig infantilt! Og (med fare for å bikke over i pinlige kjønnsstereotypier); er det bare meg eller kommer de fleste av disse kommentarene fra menn?

Her på Sandaker sa...

Sukk, Frøken Makeløs, mugner jeg også. Det er virkelig ikke morsom! Og ja (for å være kjønnsstereotypisk), eksemplene jeg viser til er alle selvopplevde, og alle er sagt av menn. Tilfeldig kanskje, men jeg tror egentlig ikke det.

Åshild sa...

Jeg tror også at dere har rett, det er nok menn. Derfor er dagens innlegg av frøkenMakeløs så bra. det er viser at det finnes menn som ikke er sånn.

Pia sa...

Nei, jeg ler heller ikke. Jeg har blitt sett rart på når jeg har ønska meg dukkesenger til gutta da de var små, og jeg har kjøpt klær fra jenteavdelingen på Lindex. Til små gutter. Det har også vært merkelig.

Petrus og Petrine sa...

Absolutt ikke ord som får smilebåndene til å trekke til side og lattteren til å boble.
Jeg lar gutten få på seg neglakk og musefletter de gangene han vil det, nettopp fordi han har lyst på det akkurat da. Men jeg har fått kommentarer av enkelte fordi jeg lar han få lov. Hva han liker og ikke liker, det får han finne ut av. Derfor må han jo få prøve.

Kirsti sa...

Det er mannfolka som okker seg over at lille pjokken har på ROSA boblesko. Det er mannfolka som gir hverandre high fives når en av gutta forteller at han skal få en sønn. Det er mannfolka som får noia om lillegutt sine flotte krøller gjør at han kan tas for å være jente.

Jeg vet ikke om vi damer alltid er bedre, men vi sier det kanskje ikke høyt?

Kirsti

Barbarella sa...

Stort sett veldig enig i det meste, særlig hovedinnlegget med dets eksempler på mannssjåvinisme, men i rettferdighetens navn ønsket jeg meg ekstremt en datter og da må jeg også kunne tillate at en mann ønsker seg en sønn!

Her på Sandaker sa...

Ja, enig Åshild. Et veldig viktig, og inspirerende, innlegg.

Her på Sandaker sa...

Pia: godt vi er mange som kan være stumme i kor! Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor det er rart ar gutter leker med dukker? Barn . I vår vennegjeng er det mange som får barn om dagen, noe som (jrg tror) har resultert i en oppblomstring i Annas dukkeinteresse. De små skal lages og synges for, akkurat som hun ser rundt seg. Vi bor også i nærheten av flere byggeplasser, som vi stadig går innom, noe som har resultert i en like stor interesse for gravmaskiner. Jeg tenker jo ikke at hun er spesielt tøff som leker med biler, eller "jentete" som leker med dukker. Men at hun relaterer seg til det hun ser rundt seg!

Her på Sandaker sa...

Haha, de små skal ikke LAGES, men mates!! Autokorrektur!

Her på Sandaker sa...

Petrus og Petrine: som jeg skrev til Pia, jeg skjønner virkelig ikke hvorfor det kommenteres. Barn vil vel ofte herme etter, gjøre det samme som foreldrene?

Her på Sandaker sa...

Kirsti: godt poeng!! Når jeg tenker meg om så fikk jeg jo mange kommentarer da jeg var gravid, av typen "er du ikke glad for at du får jente?", "så bra at jenta kom først, så er du sikret", "så bra at du får jente, du som er en typisk jentemamma!" Alle fra damer! Husker jeg ble satt ut! Slike kommentarer er jo, slik jeg ser det, like ille som de som mennene lirer av seg, og burde absolutt vært med i innlegget mitt. l

Her på Sandaker sa...

Barbarella: Klart man har lov til å ønske seg. Men, jeg må allikevel innrømme at det å åpent uttrykke hva man ønsker seg, spesielt med ordbruken som jeg gir ekspempler på i innlegget, gir meg litt vondt i magen. Det er kanskje naivt av meg.

Katrine sa...

Jeg ler heller ikke, sammen med deg :)

Her på Sandaker sa...

Godt å høre, Katrine.

ToPlussTre sa...

Heisann! Fin blogg - morsomme og finurlige tankeinnspill:) Jeg er guttemamma X 3 og vet ikke om vi damer er så annerledes enn gutta. Får stadig høre "da må dere vel gå for nr 4 da, så dere får jenta" og "jeg ønsket meg en datter så vi kan dra på jenteturer og gjøre jenteting". Jeg har tenkt tanken selv, men ser ikke problemet med å ta med gutta på kafetur eller shoppingferie. Vi har nok alle en tendens til å tenke kjønnsstereotypt - men det er viktig å utfordre stereotypene litt:)

Her på Sandaker sa...

Hei ToPlussTre! Takk for fine ord!:)
Nei, du har nok rett. Det er jo utrolig at folk sier slik til deg. Som om mor trenger en jente for at familien skal være komplett! Som jeg skrev til Kirsti, så fikk jeg jo mange kommentarer mange fra andre damer da jeg var gravid, av typen "er du ikke glad for at du får jente?", "så bra at jenta kom først, så er du sikret", "så bra at du får jente, du som er en typisk jentemamma!"

Slike kommentarer er jo, slik jeg ser det, like ille som "mannekommentarene", og burde absolutt vært med i innlegget mitt. Forskjellen ligger kanskje i hvordan menn og kvinner uttrykker seg? Det er lettere "å ta" mennene for deres utsagn?