mandag 15. september 2014

Mom?

Oki, mulig jeg bare er gammeldags. Kranglete. Men jeg har altså hengt meg opp i noen ord på instagram igjen. Ord som #momcation og #mommytraining. Og mange andre mom-ord. Og det er ikke det at disse engelske ordene stort sett dukker opp i setninger som ellers er norske, som irriterer meg. Og jeg skjønner meningen. Konteksten. Momcation, fri fra mammapliktene. Jeg skal ikke nekte for at jeg nyter årlige jenteturer (for jada, jeg gjør slikt) enda mer etter at jeg ble mamma. At jeg insisterer  på å sitte ekstra lenge ved mabordet, bare på trass. Og jeg vet jo at det ofte er litt vanskeligere for mor å dra avgårde, i hvert fall når hun er matfat. Og, jeg har absolutt fått med meg at det er viktig å trene bort mammkroppen. Slette alle spor. Men at det kan være vanskelig å få tid til.

Allikvel, jeg skjønner ikke hvorfor vi må slenge disse mom-ene foran ? Og mest av alt, hvorfor hører vi ikke om dadcation og daddytraining?

4 kommentarer:

oppsummert sa...

Fordi "mom" er et smykke?

Her på Sandaker sa...

Kanskje det Oppsummert? Jeg skjønner bare ikke hvorfor alt må forbindes med morsrollen etter at man blir mamma.

To Pluss Tre sa...

Enig med deg!! Tror det er litt samme greia som møter mange når de begynner å jobbe igjen etter permisjon - de har plutselig blitt "mammaer" med stor M. Menn er bare menn, selv om de tilfeldigvis også er pappaer. Vi er nok mer fanget av kjønnsroller enn vi tror!

Her på Sandaker sa...

To pluss Tre: Ah, ja, det er akkurat det jeg lurer pp også. Hvorfor menn fortsetter å være menn, mens kvinner blir mødre?