tirsdag 20. mai 2014

Bikini

Hun har løpt foran meg. Står klar med en kleshenger i handa når jeg tar henne igjen. - Denne, sier hun og gir meg kleshengeren. Da ser jeg at det er to hengere. På den ene henger en lyserosa bikinitruse med store hvite prikker. Størrelse 98. To til tre år. På den andre henger en matchende trekantoverdel. Trekantene er løse, og små. De vil garantert skli til siden når hun bader. Hele bikinien minner om noe jeg har i min egen skuff hjemme. Jeg snur lappen og later som om jeg leser strørrelsen for første gang. - Denne er for større jenter, lyver jeg. - For de som har pupper. Den finnes ikke i din strørrelse.- Åh, sier hun. Godtar forklaringen og snur seg mot veggen igjen. Jeg får øye på en rød badedrakt med en katt uten munn på. Hello Kitty. Tar den ned og rekker den mot henne. - Hva med denne? - Nei, mamma, ikke badedrakt. Det er så kaldt på magen. Og det har hun jo rett i. Det er bedre med en enkel bikinitruse. I hvert fall var det det hun hevdet i hele fjor sommer. Så hvorfor gjorde jeg ikke som i fjor? Kjøpte bikinien og kastet overdelen, uten henne. Vi burde i hvert fall tatt en prat før vi gikk inn i butikken. Minnet om at hun kan ønske, men at det er jeg som bestemmer.

Men det har vi altså ikke gjort. Og nå står vi her foran denne veggen. Dette utvalget. -Den da, er den for meg? Hun peker mot en lilla sak midt på veggen. -Jeg tror ikke det, sier jeg og strekker meg etter bikinien.  Overdelen har rosalilla tyll på hele fremsiden. Det står rett ut, strutter og glitrer. Underdelen glitrer på samme måte, men uten tyll. Det siste bikinien minner meg om, er badende treåringer. Men størrelsen er riktig, 104, tre til fire år. - Nei, sier jeg igjen. -Denne er også for store jenter. Jeg går nærmere og sjekker resten av rekken med struttebikinier. 110, 98, 104. Og 92, et til to år. Kjenner at jeg blir sur. At det snart vil gå utover henne som ikke har gjort noe annet enn å ønske seg en lilla bikini. Bestemmer meg. - Vet du, det ser ikke ut som om de har flere bikinier i din størrelse. Hva om mamma går i en annen butikk i morgen, og finner noen til deg der?

Hun tror meg. Går med på løsningen. Og på veien ut er jeg veldig glad for at hun ikke kan lese enda. 

22 kommentarer:

paaskeharen sa...

Fint!

Ingvild sa...

Fin tekst! (..også blir jeg helt matt av noen av klærne som lages til små jenter.)

Her på Sandaker sa...

Paaskeharen: Takk!;)

Her på Sandaker sa...

Ingvild: Takk! Og ja, jeg forstår virkelig ikke hvorfor de skal se ut som små damer. (Eller, glamourmodeller som i dette tilfellet..)

Hanna sa...

Å, la meg ikke starte på hvor feil jeg synes det er at barn skal se ut som små voksne... Her blir ikke badetøy diskutert med de små -- bare kjøpt inn når det trengs ;) For jeg vet hvordan det er hvis jeg tar storesøster på shopping... Da er det motiv og farge som har noe å si, og ikke noe annet.

Cecilie sa...

Her bestilte jeg en enkel badebukse på nett..
http://www.samsofie.no/users/samsofie_mystore_no/images/02311_Sm_folk_Sm_folk__lilla_badebukse_med_lilla_e_1.jpg

Så totalt unødvendig med bikinioverdel til småjentene...

Her på Sandaker sa...

Hanna: Nei, det er jo virkelig virkelig feil! Og vanligvis pleier vi å gjøre det som dere. Denne spontane turen blir nok ikke gjentatt. ;)

Her på Sandaker sa...

Cecilie: åh, tusen takk for tips! Trodde ikke den slags fantes lenger jeg.

To Pluss Tre sa...

Nå har jeg tre gutter, så det problemet slipper jeg heldigvis, men jeg har tenkt som deg, at jeg ikke er så over-begeistret for bikinier til småjentene... Lykke til med neste runde! ;-)

EventyrElin sa...

Jeg er så glad for at du bruker den fine bloggen din til slike innlegg!! Her bader vi i parkdress for tiden, to dager i løpet av sommeren er det varmt nok til å slippe den, men da er det til gjengjeld i nettoen.. :)

Casa Kaos sa...

Åh, jeg er så enig med deg.
Jeg blir helt uvell av å se små jenter kledd opp som voksne damer. Enten der er i bikinier, trange kjoler eller sko med høye hæler.
Fysjom.

Anonym sa...

SÅ enig! Barne-BH´er bør brennes!

Anonym sa...

Du aner ikke hvor vanskelig det blir å finne badedrakter etterhvert. Min vil ha enten bikinitruse eller badedrakt, over en viss alder er det ingen "passende" bikinitruser hvor vi kan kaste overdelen, og ingen badedrakter heller. Dvs, de finnes, men man må lete godt, og være tidlig ute. *sukk*
Irriterende som bare det. Let them be little.

Mrs. C. sa...

Hah, også glemte jeg å skrive navn, men anonym rett over her er altså meg. :D

Her på Sandaker sa...

To pluss Tre: Takk for det, jeg fant til slutt. ;) Tidligere år har jeg kjøpt badebukser på gutteavdelingen, men i størrelsen hun trengte i år var det bare store shortser å oppdrive. Ikke så praktisk for badeglade barn?

Her på Sandaker sa...

EventyrElin: Takk for det!;) (Planen var vel å bruke den litt mer til slike innlegg, og litt mindre på familieutlevering.)

Med tanke på at dere har noen av Norges vakreste strender, så er det vel ikke så altfor ille å bade i parkdressene?

Her på Sandaker sa...

Casa Kaos:Fysjom ja! ja, bikinier er egentlig bare en liten del av disse ikkepassende klærne som tilbys de små jentene. Jeg har også observert hotpants og leopardminiskjørt.

Her på Sandaker sa...

Anonym: Haha, ja, jeg er SÅ med!!

Her på Sandaker sa...

Mrs C: Klesindustrien er visst ikke like enig i at de skal være små. Ah, jeg var innom nok en butikk her om dagen, og konstaterte at alle badedraktene kun hadde en "arm", og masse rysjer på brystet. Why?

Snart tretti sa...

Polarn o pyret, sier jeg bare!

Klissi Mandarin sa...

Å herrejesus. Så mye forferdelig å se frem til.. Nok en grunn til bare å la barnet velge noen få utvalgte plagg selv..

EventyrElin sa...

Nei, guttene mener bestemt at det går helt fint... ;-)

Og jeg liker innholdet her veldig godt!