fredag 8. juni 2012

Rusfri dag. I dag

Dyktige Susanne Kaluza, damen bak bloggen med samme navn, spurte i forrige uke om det var greit for foreldre å drikke foran barna sine?  Et viktig spørsmål, om en viktig sak, som engasjerte stort. I skrivende stund har innelgget 121 kommentarer.

Ja, tenkte jeg da jeg leste innlegget. Det er greit.Vi drikker foran barnet. Aldri mye og alltid med måte. Ett glass vin på balkongen, to øl i parken, noe rødt til maten. Det er vel greit?

Er det ikke? Hvor går egentlig grensen? Hva er med måte? Som Susanne poengterer, hva om barna synes at grensen går et annet sted enn oss voksne?

I dag, fredag 8 juni, er det Rusfri dag.
Rusfri dag er et arrangement initiert av Frelsesarmeen, som nettopp setter søkelys på spørsmålene ovenfor. Frelsesarmeen oppfordrer folk til å holde seg rusfri i dag i solidaritet med de som lider av egne og andres alkoholbruk. Det er andre gang arrangemenet går av stabelen, og i år er fokus på foreldres bruk av alkohol sammen med barn.

Tall fra Folkhelseinstituttet viser at 100.000 barn i Norge lider som følge av at en av foreldrene drikker for mye. Det er tall vi må ta på alvor. Alle foreldre burde tenke på eget alkoholkonsum sammen med barna sine.

Du kan lese mer om Rusfri dag her. Og du burde vise din støtte og delta på arrangementet på Facebook her.  Det har jeg gjort.

Og dere, denne fine filmen sier det i grunnen mye bedre enn et blogginnlegg. Se den!3 kommentarer:

Ida sa...

Hvor er like-knappen på innlegget? Liker det hvertfall, veldig godt! God fredag søte :-)

Susanne K sa...

Tusen takk for fine ord, og for en veldig søt film. Etter å ha lest meg gjennom alle 100 + kommentarene på bloggen er konklusjonen min at det viktigste er at man har tenkt gjennom om og hvor mye man skal drikke før man går på grillfesten/middagen/bursdagen sammen med barna. Tror økt bevissthet er det viktigste.

Carina sa...

Takk, fine. (Hilsrn hun som endelig fant ut hvordan man svarer direkte på kommentarer.)