mandag 26. september 2011

Barnepike

Innimellom hender det er jeg ute og lufter meg. Sånn på kveldstid, uten babyen. Kanskje uten pappaen. Og gjerne med venninner. "Er pappa barnepike i kveld, da," spør folk.

"Ja," svarer jeg. Hvis de med barnepike mener at han er hjemme med sin egen datter. At han leker med henne. Bader henne. Mater henne. Koser henne. Synger for henne. Legger henne. At han er sammen med henne. Da er han barnepike.
Selv trodde jeg han var pappa. 

Hvis jeg svarer, da. For noen ganger finnes det faktisk dumme spørsmål. Og ingen gode svar.  

7 kommentarer:

Linn K sa...

Godt poeng og godt sagt, Carina. Hva kan man svare til det...

Carina sa...

Linn K! hurra:)
..man svarer ja,og avreagerer på bloggen. Tydligvis;)

Ellen sa...

Jeg føler meg skyldig. Det har nok hendt mer enn en gang at jeg har kalt pappaen til vesla barnevakt når jeg selv har vært ute og svunget på svansen :).

Her på Sandaker sa...

Hehe, du skal få lov til å kalle far i huset akkurat hva du vil altså;) Dog, lurer jeg på om fedrene får samme spm når de er ute og svanser seg..

Marianne sa...

Jajajaja! Sånt reagerer jeg også på!
Da en venninne skrev på facebook noen uker etter fødsel "Ah, heldige meg som skal få massasje. Tusen takk til kjæresten som er barnevakt" holdt det på å klikke for meg i kommentarfeltet gitt ;)
Tviler på at min kjæreste noen gang har fått spørsmålet "Er Marianne barnevakt i dag" når han er på trening/kamp/guttetur/ut på byen el.

Carina sa...

Haha, kjenner at jeg lurer veldig på om du skrev noe i kommentarfeltet, Marianne!!
Og ja, det er nettopp det som "fascinerer" meg også, at pappaen aldri får spørsmålet. Fordi det er en selvfølge at jeg er hjemme.
Her i huset blir dessuten far ganske så fornærmet over å bli redusertt til barnevakt..

fru Storlien sa...

Åh, hater det spørsmålet! En gang svarte jeg at jeg ikke kunne bli så lenge på møte, siden jeg bare kunne btale ham for tre timer...Men vanligvis pleier jeg bare å svare at far er far, og barnevakt er barnevakt.