torsdag 6. februar 2014

Oss

Språket. Jeg elsker jo språket vårt. Disse teite ordspillenesom bare vi to bruker. Denne kommunikasjonen som vi har laget. Og nå er vi plutselig tre stykker. For hun jobber jo også med språket. Hele tiden. Tilfører nye ord. Utrykk. Som vi alle bruker. Og egentlig så burde jeg veilede litt mer. Rette litt mer.
Men jeg vil jo ikke det. Jeg vil fortsette å si ingen noen ting, når han spør hva jeg gjør. Jeg vil gå til doktorlegen. Spise masse parkitipark. Og jeg vil drikke kakakavo med henne. For alltid.

25 kommentarer:

Pia sa...

Jeg har også noen sånne ord som det er JEG som tviholder på - hun har allerede skjønt at ordene egentlig ikke er riktige. Som leppepostei.
Takk for i går:)

Her på Sandaker sa...

Haha, leppepostei! Jeg elsker det! Vi har noen av de ordene som hun har forlatt vi også, nå er det bare pappaen og jeg som bruker de . ;)

Ja, virkelig takk for i går! ;)

underveis sa...

Åja - det er koselig. Snart er alle de ordene borte her. Men vi humrer av dem i blant! Takk for i går:-)

Camulen sa...

Her var det sorg da minsten sluttet å si gåldådalbane for berg-og-dalbane. ;o) Heldigvis har han fortsatt enje, todje, tredje...smelt...!!

Her på Sandaker sa...

Underveis; Åh! De forsvinner virkelig altså.. Men ikke humringen! Godt å vite:) takk for i går ja!!

Her på Sandaker sa...

Camulem: For et fantastisk ord! Det er rett og slett godt å høre at andre også opplever sorg når kjære ord forsvinner, hehe.

Hege (artigforkidsa) sa...

Ååååh, det er mange sånne ord her også, som jeg bare aldri vil slutte med!
Tinghenger for eksempel. Og bæreheis. Og har du forresten invitatert noen i bursdag før? De lærer seg tidsnok :)

Sovebebibloggen sa...

Ja, bloggen din ER harmonisk;)

He har jo ikke begynt å skravle så fryktelig mye ennå, men jeg har en nevø som hele tiden har kalt smokken sin for bottin, så det heter den her i huset. Og spaghetti vil for alltid hete skapetti:)

Her på Sandaker sa...

Hege: Åh, fine ord! Jeg
Skal garantert begynne å inviatere;)

Her på Sandaker sa...

Sovebebibloggen: He he, oki da! Men si det til de som kjenner meg utenfor bloggen! Det er så fint når ordene forplanter seg. Jeg kalte tannpirkere for tankepirkere da jeg var liten. Til og meg Mannen sier det nå! ;)

Åshild sa...

Da får jeg lansere soriner jeg. Vi bruker det fortsatt selv om det var min datters ord for rosiner for veldig mange år siden.

Takk for den hyggelige praten.

Camulen sa...

Hihi...utrolig hvor godt humør man blir i av å lese om andre barns språklige snurrigheter! Blir helt varm og myk inni meg... :o)

Her på Sandaker sa...

Åshild; Så gøy at dere fortsatt bruker ordene. Jeg er en skikkelig språknerd..og elsker å følge meg på de nye (og til tider rare) måtene Mini setter sammen ord.

Takk for sist ja! Det var veldig hyggelig å hilse på, og prate med, deg! Det er jo så fint å se for seg det riktig ansiktet nå, hehe.

Her på Sandaker sa...

Camulen: haha, ikke sant! Dette var rett og slett en koselig kveldsaktivitet. ;)

Her på Sandaker sa...

Åshild; Så gøy at dere fortsatt bruker ordene. Jeg er en skikkelig språknerd..og elsker å følge meg på de nye (og til tider rare) måtene Mini setter sammen ord.

Takk for sist ja! Det var veldig hyggelig å hilse på, og prate med, deg! Det er jo så fint å se for seg det riktig ansiktet nå, hehe.

Ine sa...

Så gøy at dere også har sånne ord og uttrykk! Fra heimen vår: Spise froskåpp og drikke kakvao, i tillegg til en haug med merkelige nonsensord som har dukket opp fra ingensteds :) Tenker det bare er flott å leke med språket, jeg, også med barna! Barnebøker er jo ofte fulle av slikt, det er jo fordi barna synes det er gøy! Dessuten lærer de seg vel tidsnok hva som er "riktig", tror du ikke? :)

Klissi Mandarin sa...

Tror faktisk barn skjønner ganske tidlig at språk er noe man kan leke med; ellers ville de vel ikke synes at Dr. Seuss var så stas :) Datter har dessverre begynt å skjønne at "bankehagen" ikke er det rette ordet, noe jeg syns er litt synd...

Mrs. C. sa...

Jeg *visste* jeg hadde sett deg før! Jeg strevde med det hele onsdagskvelden.
Så gikk jeg gjennom bloggerne fra boken, og leste navnet til Anna her, og da falt alle brikkene på plass. Hos Trine og Janne, når våre 3 åringer var småttiser. <3
Ah, har bare såvidt sett litt her inne, men du har nettopp fått en ny, fast leser.

Og slike ord, de er de beste. <3
Tillekokker (tilhengere), nittanile (batterier), cheput (ketchup), piw (paper), wowow (yellow), more igjen, casse-waisy (cwazy, som chubaca). Ah, det er nesten synd han har kvittet seg med det meste, er endel bare jeg sier nå.

Petrus og Petrine sa...

tutunell er et ord som jeg synes er søtt og som med litt godvilje kan illustere en bil som tuter i tunellen. Vevle og kulkan er ord jeg har adoptert, til tross for at de er vanskeligere å si enn velve og kalkun. Takk for at du minner meg på disse småordene, i morgen den dag skal jeg skrive ned noen uttyrkk han kommer med, plutselig er de forsvunnet fra språket hans og minnet mitt :)

Her på Sandaker sa...

Petrus og Petrine: Åh, det er jo egentlig de ordene som blir gjort vanskeligere , som er de fineste! Skrive de ned, det skal jeg også! Det er jo så moro;)

Her på Sandaker sa...

Mrs C: åh, jeg holdt også på å gruble meg gal! Virkelig.. Jeg burde jo gått bort og spurt..men er så feig på slikt;) og har lurt både torsdag og fredag, haha. Men uæh, jeg er fortsatt litt forvirret.. Trine og Janne? Tror du må hjelpe meg litt? Klarer fortsatt ikke plassere. (Svar gjerne på Mail om du ikke vil "utlevere" så mye her!) Hilsen fra carina med desperasjon i stemmen.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hos oss bruker kiler vi fortsatt "massedunken". Jeg tror faktisk det er mannen min som har bragt ordet med fra sin barndom. Det betyr forresten mage.

Mariann T. sa...

Hos oss heter å gå til doktoren "å doktorere". Synes ikke det er så verst satt sammen av en toåring, og tviler på at det noen gang vil gå ut av vårt familiespråk. Alle skjønner jo hva det betyr! ;)

Barbarella sa...

Kamel på grøten. Mamma, du ser ut som en pr-esse! "Angry birdie to you, angry birdie to you!"

paaskeharen sa...

Da Endre var tre sa han Telebopter istedenfor Helikopter. Jeg tror Rållså har ei lita bok hvor hun har skrevet opp noen av 'feilene'. Det er en klisjè at tida går så fort. Men likevel ikke.