mandag 31. oktober 2011

Sløve vaner

Noen ganger kan man jo velge å se positivt på ting.

Som når man har stilt klokka bakover. Noe familiens minste medlem på ingen måte har fått med seg, hun følger jo sin egen klokke. Dermed starter hennes dag i femtiden. Så klart. Og da kan man, til tross for at morgenstellet egentlig er pappaens greie, velge å stå opp. Og, man kan jo velge å stå opp med lystig sinn. For selv om klokka viser grytidlig, tror jo kroppen at den har sovet det den skal. Det blir jo nesten som å få en time gratis, kan man tenke. Man kan sitte på lekematta sammen med babyen og snakke med bamsene, mens det enda er mørkt ute. Man kan velge å pakke ut av koffertene man ikke orket å gjøre noe med dagen før. Når pappaen står opp kan man jo brette klær, og sette på vaskemaskinen. Mens man hele tiden minner seg selv på hva klokka egentlig ville ha vært. Nikke fornøyd. Oppgaver som gjør selv den morgenkvikke babyen trett igjen. Så trett at hun bæres tilbake til sengen.

Og så sitter man plutselig der, med passelig ryddig hjem, ferdigbrettede klær og kaffekopp allerede klokken halv ni. Tenker at nå kan dagen bare begynne.

Hva  man velger å gjøre i det man hører at babyen våkner igjen, og innser at hun nå kommer til å hoppe over sin vanlige formiddagslur, er uvisst. Den formiddagsluren man vanligvis bruker på å dusje og fikse seg selv bittelitt. Oppgaver som krever at den klatreglade babyen oppholder seg trygt i sengen sin. Dette stedet hun kun vil oppholde seg når hun er stuptrøtt. Og i hvert fall ikke rett etter at hun har våknet.

Men det kan man jo velge å overse. Det er tross alt ikke hver dag man får en time gratis.
Eller, om man gidder, så kan man jo minne seg selv på hvorfor man er så glad i sløve morgener og andre vaner.

Ingen kommentarer: