mandag 11. juni 2012

Farvel

Noen ganger tenker man store tanker. Veldig store tanker. Som når man skal ta farvel med en fin, gammel farmor. Fordi man må, men ikke vil. Fordi hun ikke finnes lenger. Og man tenker over alt hun har opplevd. Hun som hadde åtte søsken, og som fikk fem barn, ni barnebarn og ti oldebarn. Hun som ble enke så alt for tidlig. Hun som overlevde en krig, en sønn, og et barnebarn. Hun som ble 92 år.

Og med ett blir ens egne opplevelser så små. Så uinteressante. Irritasjoner over sandete gulv og full skittentøyskurv. Over manglende ferieplaner. Leverpostei på skiva og samme lekeplass hver dag. Så lite, så betydningsløst. Har man ikke mer enn dette?

Men så husker man, at også hennes liv bestod av hverdag. Av hendelser. Barn. Kjøttkaker. Dagbokskriving. Barnebarn. Vaffelsteking. Hotel Cæsar. Oldebarn. Klesvask. Telefonsamtaler. Ensomhet. Kjærlighet. Sykdom. Små hendelser inn i de store hendelsene, flettet sammen til ett liv. Hennes liv. Bare hennes liv. Og man innser at man har kjent denne personen så godt. Men samtidig så lite. Og man ønsker at man  hadde spurt mer, visst mer.

Men slik er det kanskje å miste en person som alltid har vært der. Vært der som en selvfølge. Lenge før meg. Som var glad i meg før jeg kom. Før jeg ble meg.

Slik er det kanskje å miste en farmor. Min farmor.
12 kommentarer:

MammaMy sa...

Fint skrive, rørande. Ta vare på minnene om sikkert ei flott farmor! Det er vondt å mista dei som "alltid har vore der".

Hilde-Gunn sa...

Så utrolig fint skrevet! Jeg ble helt rør til tårer!

Petrus og Petrine sa...

<3 <3 <3

Susanne K sa...

Veldig leit å høre om farmoren din. Må si du beskriver sorgen og kjærligheten sjeldent godt. Tusen takk for at du ville dele dette med oss! Gode klemmer fra Susanne

Malene sa...

Trist å miste ei farmor, dei er jo ofte klippene i livet! Nydelige ord <3

Carina sa...

Takk for det, MammaMy;) man tror jo at de som alltid har vært her, alltid kommer til å være her også.

Carina sa...

Takk, Hilde Gunn. Det er rart, og fint, å tenke på mine skriblerier kan treffe andre også;) takk for tilbakemelding;)

Carina sa...

<3

Carina sa...

Takk, Susanne;) Man kan jo spørre seg hvorfor man vil dele noe så personlig.. Men så hjelper det alltid å skrive av seg ting, sette ord på det man opplever.. Og fine farmor fortjenter mange ord:)

Carina sa...

Takk, Malla:) Sant, de er klipper som alltid har vært der.

Anonym sa...

"Bare hennes liv. Og man innser at man har kjent denne personen så godt. Men samtidig så lite. Og man ønsker at man hadde spurt mer, visst mer".


Denne tanken har streifet meg også. Den blir sterkere med tiden. Skulle så absolutt ha spurt mer. Eller husket bedre. Eller tatt flere bilder for å hjulpet hukommelsen. Eller en kombinasjon av de tre.

Fint skrevet. Fin blogg rett og slett!

נורית אבוטבול sa...

Hei jeg heter Frøya Øyvind Jeg er fra Bergen, men jeg flytter til Belgia med mannen min. Jeg har lest interessante historier på nettet om hvordan noen ødelagte relasjoner har blitt reparert av kraftige magiske spellcastere. Jeg trodde det var alle løgner til jeg hadde lignende problemer i forholdet til mannen min, som jeg har vært gift i lang tid, og vi er velsignet med to barn, jeg ble overrasket da han kom hjem med en annen kvinne og informerte meg om at han er lei av meg uten grunn, jeg prøvde å spørre ham hva er problemet mine ord falt på døve ører jeg må flytte det fordi jeg ikke kan bære smerten av å se en annen kvinne på samme tak med meg jeg ble ødelagt og hjertebrudd i denne perioden må jeg informere en venn av min erfaring, hun fortalte meg ikke å bekymre meg for at mannen min ville vi komme tilbake til meg Jeg lurte på hvordan det skulle være mulig, hun fortalte meg at hun skulle introdusere meg til en spellcaster navn Drigbinovia, som er en veldig kraftig spellcaster. Først hadde jeg noen tvil fordi jeg ikke tror på ting som at jeg ikke handlet caster og han fortalte meg hva jeg skulle gjøre, og jeg tvang og gjorde det han ba meg gjøre, han fortalte meg også at dette er en gjort at jeg ikke burde bekymre meg om at mannen min ringer meg eller sender meg en melding, at mannen min kommer og ber meg om tilgivelse på bare to dagers tid, til min mest overraskelse, ringte mannen min neste dag og begynte å gråte for å tilgi ham, at han ikke ble med sin sunn fornuft til det øyeblikket. Jeg er alltid overrasket over dette store miraklet som har skjedd i mitt liv, min mann og våre to barn er sammen, og vi er mer enn noensinne glade hvis noen opplever et slikt problem i ditt forhold, kan du kontakte dette flotte caster på hans Email - doctorigbinovia93@gmail.com du kan også Whatsapp ham på +2348144480786 ikke la noen forakte deg for ditt forhold?