torsdag 10. mai 2012

Nygamle tradisjoner

Jeg liker tradisjoner. Tradisjoner gir forutsigbarhet. Forventninger. De sier noe om hvem jeg er og hvor jeg hører til. Hvor jeg liker å høre til. Julebord med venninner. Sommerbord. Bursdagsfrokost servert i sengen av mamma, pappa og lillesøster. Lørdagskaffe med mannen. Middag med henne som aldri vil la det gå mer enn en uke mellom hver gang hun ser Anna.

Tradisjoner kan også gi ny moro. Som når man tar med seg hun som akkurat har lært seg å gå, for å vekke bursdagspappaen. Tar på oss partyhatter og sangstemme, tenner lys på kaka og marsjerer inn på voksensoverommet. Lar den minste av oss bære og overrekke gaven. Ser at bursdagspappaen spiller fullstendig overrasket og oppriktig glad. Takknemlig. Og man kjenner at dette er helt nytt og veldig kjent på samme tid. Kjenner at man hører til. At man er del av et helt unikt trekløver. Sin egen lille familie. Veldig lik og helt forskjellig fra alle andre familier.Gratulerer med 30 års dagen kjære! Klemmer fra jentene dine.

6 kommentarer:

Pia sa...

Gratulerer til mannen i huset. Tradisjoner er fine ting. Og det som er så herlig er at man stadig finner nye tradisjoner med de menneskene man får inn i livet sitt. Tilhørighet og trygghet er jo noe som skinner gjennom tradisjonene - gode følelser!

Heidi sa...

Så enig! Vi i vår familie påpeker stadig at vi er en familie. En fin familie, sier vi, både store og små. Og vi har mange rare, helt egne ord og små og store tradisjoner. Så fint det er å skape samhold og tradisjoner :)

Carina sa...

En særdeles forsinket takk for det! Jeg har endelig funnet ut hvordan jeg svarer direkte på kommentarer, hehe;) enig, det beste med tradisjoner er å skape nye, innvie andre i allerede etablerte tradisjoner. Det er fint;)

Carina sa...

Så herlig;) det er fint å tenke på at man er del av en egen liten familie, og viktig å påpeke tror jeg. Det er ofte de små og rare tradisjonene som et de beste. De mest naturlige;)

Silje sa...

ah, veldig fint innlegg. En tåre i øyekroken fra et medlem i en nyklekket trio;)

Carina sa...

Åh, takk Silje! Fint å tenke på at andre kanskje kjenner seg igjen det man beskriver:)