torsdag 10. mai 2012

Nygamle tradisjoner

Jeg liker tradisjoner. Tradisjoner gir forutsigbarhet. Forventninger. De sier noe om hvem jeg er og hvor jeg hører til. Hvor jeg liker å høre til. Julebord med venninner. Sommerbord. Bursdagsfrokost servert i sengen av mamma, pappa og lillesøster. Lørdagskaffe med mannen. Middag med henne som aldri vil la det gå mer enn en uke mellom hver gang hun ser Anna.

Tradisjoner kan også gi ny moro. Som når man tar med seg hun som akkurat har lært seg å gå, for å vekke bursdagspappaen. Tar på oss partyhatter og sangstemme, tenner lys på kaka og marsjerer inn på voksensoverommet. Lar den minste av oss bære og overrekke gaven. Ser at bursdagspappaen spiller fullstendig overrasket og oppriktig glad. Takknemlig. Og man kjenner at dette er helt nytt og veldig kjent på samme tid. Kjenner at man hører til. At man er del av et helt unikt trekløver. Sin egen lille familie. Veldig lik og helt forskjellig fra alle andre familier.Gratulerer med 30 års dagen kjære! Klemmer fra jentene dine.

7 kommentarer:

Pia sa...

Gratulerer til mannen i huset. Tradisjoner er fine ting. Og det som er så herlig er at man stadig finner nye tradisjoner med de menneskene man får inn i livet sitt. Tilhørighet og trygghet er jo noe som skinner gjennom tradisjonene - gode følelser!

Heidi sa...

Så enig! Vi i vår familie påpeker stadig at vi er en familie. En fin familie, sier vi, både store og små. Og vi har mange rare, helt egne ord og små og store tradisjoner. Så fint det er å skape samhold og tradisjoner :)

Carina sa...

En særdeles forsinket takk for det! Jeg har endelig funnet ut hvordan jeg svarer direkte på kommentarer, hehe;) enig, det beste med tradisjoner er å skape nye, innvie andre i allerede etablerte tradisjoner. Det er fint;)

Carina sa...

Så herlig;) det er fint å tenke på at man er del av en egen liten familie, og viktig å påpeke tror jeg. Det er ofte de små og rare tradisjonene som et de beste. De mest naturlige;)

Silje sa...

ah, veldig fint innlegg. En tåre i øyekroken fra et medlem i en nyklekket trio;)

Carina sa...

Åh, takk Silje! Fint å tenke på at andre kanskje kjenner seg igjen det man beskriver:)

נורית אבוטבול sa...

Hei jeg heter Frøya Øyvind Jeg er fra Bergen, men jeg flytter til Belgia med mannen min. Jeg har lest interessante historier på nettet om hvordan noen ødelagte relasjoner har blitt reparert av kraftige magiske spellcastere. Jeg trodde det var alle løgner til jeg hadde lignende problemer i forholdet til mannen min, som jeg har vært gift i lang tid, og vi er velsignet med to barn, jeg ble overrasket da han kom hjem med en annen kvinne og informerte meg om at han er lei av meg uten grunn, jeg prøvde å spørre ham hva er problemet mine ord falt på døve ører jeg må flytte det fordi jeg ikke kan bære smerten av å se en annen kvinne på samme tak med meg jeg ble ødelagt og hjertebrudd i denne perioden må jeg informere en venn av min erfaring, hun fortalte meg ikke å bekymre meg for at mannen min ville vi komme tilbake til meg Jeg lurte på hvordan det skulle være mulig, hun fortalte meg at hun skulle introdusere meg til en spellcaster navn Drigbinovia, som er en veldig kraftig spellcaster. Først hadde jeg noen tvil fordi jeg ikke tror på ting som at jeg ikke handlet caster og han fortalte meg hva jeg skulle gjøre, og jeg tvang og gjorde det han ba meg gjøre, han fortalte meg også at dette er en gjort at jeg ikke burde bekymre meg om at mannen min ringer meg eller sender meg en melding, at mannen min kommer og ber meg om tilgivelse på bare to dagers tid, til min mest overraskelse, ringte mannen min neste dag og begynte å gråte for å tilgi ham, at han ikke ble med sin sunn fornuft til det øyeblikket. Jeg er alltid overrasket over dette store miraklet som har skjedd i mitt liv, min mann og våre to barn er sammen, og vi er mer enn noensinne glade hvis noen opplever et slikt problem i ditt forhold, kan du kontakte dette flotte caster på hans Email - doctorigbinovia93@gmail.com du kan også Whatsapp ham på +2348144480786 ikke la noen forakte deg for ditt forhold?