fredag 23. august 2013

Fint

- Nå koser vi oss. Sier hun og strekker seg etter boksen med blåbær. Putter fire små bær i munnen, og strekker seg mot boksen på nytt. Tygger mens hun følger med en gutt som krabber opp på sklia foran oss. Snur seg mot meg og blåbærboksen igjen. Små joggesko som sparker i lufta.

- Takk for fin dag. Sier hun og ser meg inn i øynene. Med puta helt inntil min. Dyna over bena og Ole Brum i handa. Trett i blikket.

Og kanskje skjønner hun ikke helt hva det er hun sier. Kanskje ligner ordene og tonefallet mistenkelig mye på vårt. De voksnes. Men i det jeg lukker mine egne øyne, velger jeg allikevel å tro på henne. Det må jeg.

God helg!

8 kommentarer:

 1. Det er så skjønt når de snakker sånn! Vesla mi svarte "Det stemmer!" da jeg spurte henne i dag tidlig om det var hennes sokker som lå slengt på gulvet. Elsker sånt veslevoksent prat:)

  SvarSlett
 2. Det er helt klart at hun har hørt dere - det er sånn ungene får ordforråd. Og hun mener det.

  SvarSlett
 3. Jeg tror nok de skjønner mer enn vi tror:-) Kjempesøt historie. Jeg synes også det er utrolig morsomt når storebror her i huset bruker "voksenuttrykk" for å beskrive noe.

  SvarSlett
 4. Pia: hehe, herlig kommentar! Det er virkelig det skjønneste!! Det er i det hele tatt veldig morsomt å følge med på hvordan de hermer etter oss, hvordan de leker seg frem liksom.

  SvarSlett
 5. Åshild: Takk, det er godt å høre;) Ja, det er virkelig spennende å følge nedpå hvordan de utvikler og jobber med språket.

  SvarSlett
 6. To PlussTre: Ja, de gjør nok det! (Noe som minner meg på at jeg nok også burde tenke litt mer over hvordan jeg snakker..hehe!!)

  SvarSlett
 7. Til å bli glad av!

  SvarSlett

Hei! Takk for at du legger igjen et lite spor etter deg.