lørdag 1. mars 2014

Liebster Blog Award. Forhåpentligvis i lesbar versjon

(Jeg poster innlegget om Liebster Blog Award på nytt, da gårsdagens innlegg viste seg å ikke være lesbart. Jeg håper det funker nå. Hele bloggen min trenger en oppdatering har jeg skjønt. Forhåpentligvis til uka!)

Ting tar tid. I hvert fall innimellom. Og i hvert fall denne gangen. Jeg har nemlig fått en Liebster Blog Award, nominert av selveste Lammelåret. Det er stas, og jeg vil gjerne svare og sende awarden videre.

Lammelåret er dama bak bloggen Lammelårtanker, en samfunnsengasjert hverdagsblogg om å leve med barn. Hun reflekterer over og diskuterer store temaer som barndom, samfunn og foreldrerolle med sine lesere. Hun er god til  skape ettertanke, og det er alltid spennende å følge kommentarfeltet under tekstene hennes. Og innimellom skriver hun veldig skjeve humorinnlegg, som jeg later som om jeg skjønner, men som jeg ikke gjør. En blogg som burde være på enhver bloggliste, altså.

Liebster Blog Award har som mål å skape blest rundt ulike blogger, og da spesielt litt mindre blogger. Den som mottar awarden, skal svare på ti spørsmål fra avsender, samt sende den videre til en knippe bloggere. En fin måte å bli kjent med nye blogger på, samt skribentene bak .Akkurat dette med skribenten gir den tilbaketrukne delen av meg litt noia, men her er altså mine svar på spørsmålene til Lammelåret.

 1. Hvorfor startet du blogg og har den blitt slik du trodde den skulle bli? Da jeg startet bloggen hadde jeg allerede opptrådt som smugtitter i bloggverdenen i halvannet år. Fra å være på flyttefot fra Bergen til Oslo på jakt etter leilighet (interiørblogger), til å være på plass i nytt hjem (enda flere interiørblogger) med eget kjøkken igjen (matblogger), til å bli veldig overraskende gravid (mammablogger), til å bli bekkenløsningsykemeldt (ineteriørblogger, matblogger, mammablogger/samfunnsblogger.) All denne smugtittingen skjedde riktignok uten å tilkjennegi meg, jeg turte ikke kommentere før jeg selv hadde en blogg. Så, til slutt opprettet jeg denne bloggen. De første månedene publiserte jeg mange tekster som jeg allerede hadde liggende på dataen. Jeg har nemlig alltid skrevet slike små anekdoter.
Planen var at ingen jeg kjente skulle vite at jeg blogget. Slik gikk det ikke. Heldigvis. Jeg hadde vel også planlagt å skrive litt mer om feminisme og likestilling og slikt, og litt mindre om min egen familie. Jeg trøster meg med at jeg i hvert fall tidsvis berører disse temaene, på min måte. Planen om en ren tekstblogg har derimot holdt seg.
 2. Hva gjør du for å hente deg inn igjen når du mister kontrollen og helst vil gi opp/flykte/spise en diger boks iskrem? Jeg er ikke så glad i iskrem. Rart, jeg vet. Jeg bor sammen med to iskremelskere. Men jeg flykter nok til fots. Tar på joggesko og løper. Det å løpe er den eneste måten jeg klarer å glemme alt annet, bare være her og nå.Eler så går jeg i dusjen. Veldig mange av mine eksamensoppgaver og blogginnlegg er tankemessig skrevet i dusjen. Uansett så spiser jeg sjokolade. Masse sjokolade.
3. Hva er din hemmelige drøm? Helt ærlig? Å ha skriving som jobb.

 4. Hva klarer du å lage av fire fyrstikker, et beger yoghurt, en q-tips og en neglfil? Den oppgaven hadde jeg videresendt til treåringen. Det høres nemlig ut som de små kunstverkene hun allerede etterlater seg overalt i leiligheten.
5. Hvor lenge har du fulgt bloggen min? I hvert fall i to år. Jeg oppdaget Lammelårtanker gjenneom bloggen til Føken Makeløs, hun anbefalte innlegget Førjulstida, en feministiskprøvelse. Tanker som appelerte stort til meg. Og siden har jeg blitt, og trivdes.

6. Hva tenker du egentlig om kvinner i kjeledress? Så praktisk!

7. Er menn sexy med hår under armene, er kvinner? Utenpåmeg mener selvsagt at menn og kvinner er like sexy med hår både her og der. Men den samfunnspåvirkede egentlige meg (eller var det omvendt?), synes nok at menn skal beholde hår under armene, og barberer både armhuler, legger og bikinilinje selv.

8. Hvordan vil dine venner beskrive deg, tror du det er annerledes enn slik dine blogglesere vil beskrive deg? Jeg tror i hvert fall at jeg ser litt annerledes ut enn noen blogglesere tror? Stine, en av mine medforfattere i Mammarådet, trodde nemlig at jeg var 40 år og hadde kort hår. Jeg kan avsløre at jeg er 31 år gammel og har langt, i grunnen for langt, hår. Også bruker jeg briller innimellom.

Det å blogge er jo en mulighet til å skape et nytt bilde av seg selv. Fortelle det man vil, og holde noe tilbake. Denne bloggen har blitt omtalt som både lavmælt og harmonisk. Ja, faktisk også klok. Det er jo bloggen, og ikke meg, men det gir kanskje allikevel en pekepinn? Selv skvetter jeg hver gang jeg ser disse beskrivelsene, og mine venner ville nok ikke omtalt meg som lavmælt. Kanskje heller engasjert og lett opphisselig. Type temperamentsfull. Snakkesalig. Men jeg håper også at de ville sagt omsorgsfull og støttende. Jeg har fine venner, og må ha gjort noe riktig for å fortjene dem. Mannen ville nok sagt at jeg har en (tidvis) forstyrrende rettferdighetsans. Alle ville de nok sagt at jeg var distre, ekstremt distre.
9. Anbefal meg en by og hva jeg bør gjøre der.  Hva med Bergen? Jeg har nemlig ikke vært der siden jeg forlot byen for fire år siden. Og jeg har hatt akutt kjærlighetssorg  hver dag siden. Jeg skulle vist deg hvor flinke bergenserne er til å bruke byrommet sitt, vi skulle gått en tur på Vidden, også skulle vi drukket øl og spist popcorn på Pingvinen. (Og nå må ikke dere Bergensfolk fortelle at det stedet er nedlagt.)

10. Fortell meg noe jeg ikke vet! Til tross for at jeg kaller mannen for Mannen, så er vi ikke gift. Men vi har samme etternavn. Sånn helt tilfelig.


 
Og så skal stafettpinnen sendes videre.
For å ta reglene først: Du som takker ja, skal lenke til meg og lime inn bloggikonet på din side. Så kan du svare på mine spørsmål og sende de (eller dine egne) videre til utvalgte bloggere. Velg ut et knippe bloggere (3-5 som har mindre enn 100 følgere, var regelen før) du synes fortjener en pris. Til slutt må du legge igjen en melding hos den utvalgte bloggeren.
Jeg har jukset litt angående følgerkravet. Jeg har ikke helt kontroll på dette med følgere, og veldig mange blogger er allerede er nominert av andre. Sånn i tillegg til at jeg vet at jeg har en noen lesere som kun leser min blogg. Ikke fordi den er så enestående, men fordi de innehar roller som venner, tanter, søsken, mamma og bekjente. Så, jeg går litt for begge deler.

UNA.dos.tres - Nadja har en slik nærhet i tekstene sine, som slår meg hver gang. Hun deler både det gode og det vanskelige. Jeg skulle ønske at jeg kjente henne på ordentlig.
Koffeine -  En slik vakker blogg. Ine er nybakt mamma, og også hun deler både det gode og det vanskelige, fra tilværelsen som mamma. Jeg har også hatt stor glede og nytte av litteraturanbefalingene hennes.

Livets små underfundigheter -  "Ord og tanker om livet, familien, shopping, jobb og annet som opptar menneskeheten." Små anekdoter som setter tankene i gang. Jeg liker korte tekster!

Er underveis - Den dyktigste skribenten jeg vet om. Guri får meg alltid til å tenke. Hun skriver om mangfold og identitet, om verden og familieliv. Hun gir ofte et skråblikk på samfunnsdebatten, og er relatitivt kritisk til idealiseringen av forbrukssamfunnet og tidsklemmekarusellen. Noen ganger så tenker jeg at hun ser det ingen andre ser.

Hei Astrid - En nydelig fotoblogg. Astrid deler små glimt og øyeblikk fra hverdagen sin. Jeg elsker "a Photo an hour" og "things I like lately"- postene hennes.

Frøken Makeløs - En sånn blogg som alle burde ha på bloggslisten sin. Jorunn skriver om likestilling, morsrolle og famileliv. Og det gjør hun på en slik strukturert, konsis og analytisk måte. Selv sier hun også at hun har kloke lesere. Og det har hun helt rett i. For å følge hennes debatter i kommentarfeltet, og kanskje aller mest bloggsiden på Facebook, er både spennende og lærerikt.(Frøken Makeløs har den siste tiden vært opptatt med å ruge frem en liten lillesøster, og er nå helt fersk torbarnsmamma! Da blir det ikke så mye tid til blogging. Men, jeg håper hun kommer tilbake når tiden er inne for det, og jeg forventer selvsagt ikke svar på denne awarden!)

And then some - Altså, denne må dere bare lese. Fantastiske gode tekster.

Jeg sender Lammelårets spørsmål videre, med noen få endringer. (Jeg stjal et spørsmål av deg, Diaperdiva!)  1. Hvorfor startet du blogg og har den blitt slik du trodde den skulle? Evt hva ble annerledes?
  2. Hva gjør du for å hente deg inn når du mister kontrollen og helst vil gi opp/flykte/spise en diger boks iskrem?
  3. Hva er din hemmelige drøm?
  4. Pleier du å fortelle folk at du blogger? 
  5. Hvor lenge har du fulgt bloggen min/følger du bloggen min?
  6. Hva er ditt bloggnavns opprinnelse?
  7. Er menn sexy med hår under armene, er kvinner det?
  8. Hvordan vil dine venner beskrive deg? Tror du det er annerledes enn slik bloggleserne dine vil beskrive deg?
  9. Anbefal meg en by og hva jeg bør gjøre der.
  10. Fortell meg noe jeg ikke vet!


15 kommentarer:

EventyrElin sa...

Gratulerer så mye med award, det er så velfortjent og å være nominert med en fantastisk blogger som deg er stas :) Så morsomt å lese svarene dine, det gir faktisk et mer utfyllende bilde :)

Mrs. C. sa...

Så stas! Grattis! Velfortjent!

Du, kommentarfeltet på Stine's "happy friday" innlegg. Du er bedt på date i mai. :D
(Og jada! Da tar jeg med boken så jeg kan få den signert! ;)

Livet i Casa Didriksen sa...

Nå kom hun der Mrs C meg i forkjøpet, men altså kafedate i mai.. Jeg tar også med bok!

Ida P sa...

Å Carina!! Dette var deg!! Så fint :-)

Synne sa...

Gratulerer med utmerkelsen!
Det er alltid interessant å lese slike lister.
God mandag!

paaskeharen sa...

Gratulerer. Vel fortjent!

Her på Sandaker sa...

EventyrElin: Tusen takk, og i lige måde! Og, så gøy (godt?) å høre at du likte lesningen,.. Utlevering på denne måten gir meg akutt noia, og prestasjonsangst! ;)

Her på Sandaker sa...

Mrs C : Takk!!;) og jiippi, har sjekket kommentarfeltet, jeg er med!

Her på Sandaker sa...

Casa Didriksen: jeg er med!!

Her på Sandaker sa...

Ida P: TAKK! Det var jammen godt å høre fra nettopp deg;)

Her på Sandaker sa...

Synne: tusen takk! Så koselig å høre fra deg:) Godt å høre at det er interessant..uvant å skrive om seg selv på denne måten. (Og så langt som innlegget ble da, hehe!)

Her på Sandaker sa...

Paaskeharen: Takker! (Og i lige måde!)

nadja sa...

Oh my... tuuuusen takk. Jeg håper inderlig at jeg får møtt deg på ordentlig. Du er en av de viktigste stemmene som jeg virkelig setter stor pris på i hele denne nettverden.

Dragemamma sa...

Nå har jeg endelig svart på denne utfordringen hos meg. Og jeg forstår ikke at den første teksten ikke var lesbar - jeg fikk lest den jeg?! Uansett...

nadja sa...

Nå Carina, nå har jeg endelig svart.
(Ventet på Geir som er ute og reiser, og endelig fått tid til å svare.. )Takk for prisen.